Het Belang Van Water Drinken

water drinkenHier is een tip die vaak verkeerd gebruikt wordt door de mensen. Het is daarom belangrijk dat je dit even snel doorneemt zodat je het nu in je voordeel kan gebruiken.

Misschien wist je al dat het belangerijk is om water te drinken, net dan raad ik je zeker aan verder te lezen…

Hoe komt het dan dat je het niet of slechts onvoldoende doet?!

Het geheim licht in het glas! Water drinken uit een glas wordt meestal als niet prettig, moeilijk en veel ervaren. Wanneer je dagelijks twee tot drie lieter uit een glas gaat drinken, ga je dit meestal lastig ervaren.

De oplossing is vanaf nu drink je water uit een flesje van 0.5l! Werkelijk heel simpel en je zal merken dat het zeer vlot gaat.

Misschien dien je even te wennen om te drinken uit een flesje. Echter zal je merken dat je het makkelijk in 2 of 3 bewegingen kan leegdrinken.

Gebruik bijvoorbeeld halve liter flesjes van SPA, vul die dan op met  kraanwater en zet ze vervolgens in de koelkast.

Waarom water drinken?

Water reinigt
Water ontgiftigt en reinigt het lichaam door het afvoeren van afvalstoffen. Onze nieren filteren ons bloed en kunnen alleen goed werken als er voldoende water door stroomt.

Water hydradeert

Hoe minder water we drinken, hoe meer het lichaam geneigd is om water vast te houden voor later.  De cellen in ons lichaam zwellen dan op en gaan we eruit zien als ‘te zwaar’.

Water stilt honger
Een watertekort kan ook leiden tot te veel eten. De hersenen kunnen namelijk moeilijk onderscheid maken tussen honger en dorst. Je denkt dat je honger hebt, terwijl je lichaam eigenlijk behoefte heeft aan water. Drink daarom een groot glas of fles water voordat je iets eet. Het hongergevoel verdwijnt dan vaak snel en helpt jou met afvallen!


Gerelateerde artikelen:
De Waarheid Over Groene Thee
Afvallen Na Bevalling
Body Mass Index (BMI) Berekenen

Leave a Reply