Is Een Koolhydraatarm Dieet Gezond?

Klik hier om op een gezonde en effectieve manier af te vallen


koolhydraatarm dieetWeet je hoe populair een koolhydraatarm dieet is voor mensen die willen afvallen? Is het effectief om zo een dieet te volgen? Met zo veel populaire koolhydraatarm dieet plannen is de grote vraag, zijn koolhydraten ongezond?

Koolhydraten

Koolhydraten zijn een grote bron van energie die meestal te vinden zijn in zuivelproducten, groenten, fruit en granen. Het levert de benodigde glucose en zet deze om in energie. De overgebleve glucose wordt opgeslagen in je lever en spieren in een vorm genaamd glycogeen, aangeduid als reserve energie. Koolhydraten hebben vooral twee soorten: complex en eenvoudig.

Eenvoudige koolhydraten breken snel af en wordt het dus gemakkelijk geabsorbeerd. Er zijn talloze koolhydraat bronnen die geen voedingswaarde hebben, zoals frisdrank, snoep en koekjes. Toch zijn er nog van zulke koolhydraten die rijk zijn aan voedingsstoffen zoals fruit en melk.

Aan de andere kant, complexe koolhydraten duren langer om te absorberen. Sommige complexe koolhydraten hebben een rijke bron van vezels, die goed is voor het hart en de spijsvertering en helpt je het volle gevoel te geven. Het eten van vezelrijke koolhydraten, zoals volkoren granen (bruine rijst, volkoren brood) lijkt beter te zijn dan het nemen van geraffineerde granen of lage vezel koolhydraten zoals witte pasta, wit brood en witte rijst.

Zijn koolhydraten ongezond? Een grote NEE, koolhydraten worden beschouwd als de belangrijkste voedingsstoffen die essentieel zijn voor de dagelijkse werking van het lichaam. Het geeft energie en rijke bronnen van koolhydraten zijn ook rijk aan vitaminen en mineralen.

Koolhydraatarm Dieet

Om te analyseren hoe weinig een koolhydraatarm dieet kan bijdragen aan gewichtsverlies, is slechts 15 – 20% van jouw totale energie afkomstig van koolhydraten. Dit betekent dat de resterende 80 – 85% voornamelijk uit eiwitten en vet zal komen. Eiwit en vet zijn macro-voedingsstoffen die ook nodig zijn in een evenwichtige dieet. Maar in een koolhydraatarm dieet, heb je meer kans om een grotere hoeveelheid eiwit en vet te eten.

Een eiwitrijke dieet kan ongezond zijn vooral door zeer verzadigde vetten zoals vlees, eieren, kaas, boter enz. Daarnaast kan een lange termijn van eiwitvertering je nieren beschadigen en je lichaams calcium verbreken, dus veel gezondheidsdeskundige zijn bezorgd over mensen die een koolhydraatarm, eiwitrijk dieetplan volgen.

Een koolhydraatarm dieet stelt mensen in staat om snel gewicht te verliezen als gevolg van te weinig keuzes aan voedsel, wat leidt tot minder eten. Vergeet niet gewichtsverlies is te wijten aan verminderde voedselopname en niet omdat ze koolhydraten vermijden. Het trieste is dat bij het stoppen van een koolhydraatarm dieet, het gewicht veel sneller terug komt, de bekende jojo effect. Dus in plaats van koolhydraten te vermijden, probeer het te verkleinen en kies voor vezelrijk koolhydraten zoals volle granen, groenten, fruit. Afvallen moet niet alleen over diëten gaan maar ook over het toevoegen van lichamelijke activiteiten.

Als je op zoek bent naar een bewezen systeem om af te vallen, dan raad ik je dit mentale dieet plan aan. Binnen nu en 11 dagen kun jij wel boven de 7 kilo kwijt zijn, en geloof me deze kilo’s komen nooit meer terug! Katja Callens is de vrouw achter dit geheime dieet, ze heeft namelijk een stappen plan ontwikkeld dat aansluit op jouw eigen lichaam en persoonlijke situatie. Je komt dus ook duidelijk te weten welke koolhydraten je wel en niet mag eten.

Om jouw gezondheid en conditie,

Laura van Beek


Gerelateerde artikelen:
Body Mass Index (BMI) Berekenen
Zonder Dieet Blijvend Afvallen
Koolhydraatarm DieetSubmit your review
* Required Field


Het Mentale dieet plan houd er eigenlijk op in dat het soort een koolhydraatarm dieet is. Zelf ben ik er redelijk veel mee afgevallen en heb ook kunne

Apr 02, 2012 by Johanna


Het Mentale dieet plan houd er eigenlijk op in dat het soort een koolhydraatarm dieet is. Zelf ben ik er redelijk veel mee afgevallen en heb ook kunnen genieten van de verschillende recepten. Het is alleen wel wat moeilijk voor vegetariërs omdat er vlees in het dieet plan zit.


Afvallen in een week , USA 4.0 4.0 1 1 Het Mentale dieet plan houd er eigenlijk op in dat het soort een koolhydraatarm dieet is. Zelf ben ik er redelijk veel mee afgevallen en heb ook kunnen genieten van de verschillend

Comments

4 Comments Add a Comment
 1. Maria zegt:

  Afvallen met een Koolhydraatarm Dieet is eigenlijk heel simpeler dan je denkt. Het is eigenlijk Geen Dieet, maar meer is het een vorm van eten en de juiste eetgewoonten aan te nemen. Als je een paar keer per dag kleine porties gaat nemen dan zul je het honger gevoel ook niet ervaren, voel je dat je trek hebt een beetje, neem dan een appeltje of een peer.

 2. Albert zegt:

  Hoi,

  Leuk blog,

  Een koolhydraat dieet is ontzettend zwaar en voor mij echt niet vol te houden. Wat betreft et mentale dieetplan wat je op deze site promoot kan ik maar 1 ding zeggen:

  Mentale Dieet Plan is gewoon top !!

  Mijn motto om me gezond te voelen is alles met mate te doen, dus ik probeer mezelf zo min mogelijke onthouden zodat ik het lang genoeg vol hou.

  Ik heb een sportief uiterlijk maar ik moet er wel wat voor doen. Ik heb 20 kilo overgewicht gehad maar sinds 2 jaar zit ik in de juiste flow en mijn motto is e afgelopen 2 jaar “Alles Met Mate”

  Gr Albert

 3. Marion zegt:

  Bedankt voor dit artikel. Het is inderdaad zo dat je met een koolhydraten dieet je buik vet aanzienlijk kan verminderen. Discipline en doorzettingsvermogen is zeker belangrijk om ermee door te kunnen gaan. Maar zo is het goed vol te kunnen houden als je ook regelmatig veel fruit en groente eet. Zo werkt het bij mij overigens

 4. Susan zegt:

  Leuk om te lezen. Ik ben net zelf gestart met een dergelijk dieet en hou daar een blog over bij.

Leave a Reply