Eet Goede Koolhydraten

Om goede koolhydraten te eten moet je eerst weten wat ze zijn. Eenvoudige koolhydraten zijn suikers. Wit brood, snoep, frisdrank passen allemaal in de eenvoudige koolhydraat categorie. Wanneer je ze eet, breken ze in je lichaam vrijwel meteen tot glucose.

De aard van de koolhydraten die we aanduiden als goede koolhydraten zijn eerder complexe dan eenvoudig. Ze verteren langzaam. Voorbeelden hiervan zijn fruit, groenten en de meeste volkoren, onverwerkte meel gebruikt in brood of pasta’s.

Een frisdrank en een appel hebben bijna hetzelfde hoeveelheid calorieën maar welk zal jouw honger voldoen? De appel, en het kost meer tijd om te eten en het verteert langzamer. Appelen komen in aanmerking als vezels die het hongerige gevoel verzorgen. Je zult dus merken dat je minder wilt eten.

Het is gezond om goede koolhydraten te eten. Naast het afvallen, krijg je vitaminen, mineralen en vele andere voeding die je zeker niet gaat krijgen met chips en frisdranken.

Het is moeilijk om de etiketten te lezen en te weten wat aanvaardbaar is. Consumenten worden steeds wijzer maar kunnen nog misleid worden. Koop geen “volkoren graan” brood met het eerste ingrediënt als verrijkt op het etiket. Je wilt “volle” zien.

De beste manier om goede koolhydraten te eten, is door het eten van veel fruit en groenten. De beste beschikbare opties wanneer je de drang hebt om te eten. Ze zullen je vullen en ze hebben veel vezels en andere voedingsstoffen.


Gerelateerde artikelen:
Koolhydraatarm Dieet
Wat Zijn Calorieën?
Eenvoudige Dieet Tips

Comments

One Comment Add a Comment
  1. Arely zegt:

    Erg handig deze tips. Als je deze opvolgt wordt het allemaal wat makkelijker.

Leave a Reply